Onsdagens resultat gynnar Sverige i VM. Foto: Bildbyrån.

Så var hockey-VM dag sex

Uppdaterad
Publicerad

Dag sex av hockey-VM är över – och vi bjöds bland annat på en brittisk skrällseger mot Belarus.

SVT Sport direktrapporterade under hela dagen.

Häng med och återupplev höjdpunkterna här nedan!

Ishockey-VM: 26/05

Pinnat inlägg

Med de orden tackar jag för mig och lämnar över direktrapporteringen till kollega Robin Söderlund de närmaste dagarna! Sov gott och på återseende!

Pinnat inlägg

Tabellen i Sveriges grupp just nu:

Pinnat inlägg

SLUUUT! Storbritannien slår Belarus med 4-3 – och tar sin första seger i VM på 59 år under ordinarie tid! Läs mer om skrällen här:

I morgon alltså, Tre Kronor mot Tjeckien i en ny ödesmatch i VM. Expert Mikael Renberg är optimistisk.
– Sverige spelade riktigt bra senast, spelar de på samma sätt så kommer Tjeckien att få det svårt, säger han i studion.
Matchen ser ni klockan 19.15 i SVT2.

Uffe • Canada hade bara tur, får se nästa match.

patrik • Hade det inte varit för restriktionerna på grund av Corona så hade jag varit säker på att många Engelska ishockeysupportrar hade varit på plats och hejat fram England till fina framgångar och samtidigt fira när England tar poäng.

Noterbart: Storbritanniens Liam Kirk är delad etta (!) i skytteligan i VM just nu med fyra fullträffar.

patrik • När Sverige möter Tjeckien så är det enbart vinst och 3 poäng som gäller för en sån jättechans som öppnar sig får bara inte Sverige bomma helt enkelt och för Sverige så är det enbart gasen i botten och stenhårt grisjobb på banan som gäller i 3 gånger 20 effektiva minuter .

Sverige möter Tjeckien i morgon torsdag, 19.15. Som tabellen visar här ovan så är gruppen nu ett riktigt getingbo med sex lag inom fyra poäng, från trean Schweiz ner till åttan Tjeckien.

patrik • Trots förlusten mot Kanada med 2-4 så ska Norge ha ett stort beröm för att de gav Kanada hårdnackat motstånd och jag är säker på att Norge kommer att vinna de måstematcher de har kvar för att säkra nytt kontrakt i A-gruppen .

Kanadas Owen Power efter segern mot Norge:
– Det här ger en jättestor boost, säger 18-åringen som väntas gå som etta i draften kommande sommar.
Lagkaptenen Adam Henrique:
– Det här ger mycket för självförtroendet.

patrik • Härligt det var det jag hoppades på att England skulle skrälla mot Belarus så har Sverige fortfarande chans till slutspel , och England lyckades att bombskrälla mot Belarus genom vinst med 4-3 och det var Englands första seger i A-gruppen i ishockey sen början av 1960-talet :)

Hunden • Jaaaaa!!!!!¡!💥💥💥💥🤯🤯🤯

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.