Hockeyallsvenskan drar igång 2 oktober

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan supportrarna till lagen i hockeyns näst högsta serie sikta in sig på seriestart. Den 2 oktober kör Hockeyallsvenskan igång, det beslutade serieföreningen HA på torsdagen.

Redan i våras bestämde sig klubbarna i Hockeyallsvenskan att skjuta på starten av serien. Detta på grund av coronapandemin.

Då sa man att ligan tidigast skulle starta den 1 oktober, och på torsdagen slog man fast att fredagen den 2 oktober blir startskottet för årets säsong av Hockeyallsvenskan, tre veckor senare än det ursprungliga programmet.

Corona och idrott

Varnar för coronakonsekvenser

Serieföreningen Hockeyallsvenskan, HA, skriver på sin hemsida att man hoppas att ett snabbt beslut som innebär att man får spela matcherna inför publik.

”Det är av yttersta vikt för klubbarnas och ligans överlevnad att matcherna kan spelas inför publik eller att ett betydande ekonomiskt stöd erhålles. Annars riskerar flertalet svenska städer att bli av med deras stolthet i form av deras hockeylag.”, skriver man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet