Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skellefteås ovane målskytt Petter Granberg jublar efter sitt mål. Foto: Bildbyrån/C More

Skellefteås poängsuccé – fem bland de sex främsta

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK leder SHL och det märks även i poängligan. Av de sex främsta i poängligan spelar fem hos västerbottningarna.

– Det är helt otroligt att det ser ut på det här sättet, säger hockeyjournalisten Johanna Dahlén i Hockeykväll.

Stjärbacken Jonathan Pudas har gjort tre mål och sju assister på sex matcher. Med det är han bäst i hela SHL. Bakom honom finns Oscar Möller, två poäng efter.

Sedan ett gäng som har gjort sex poäng och fyra av dem är också från Skellefteå AIK. Den enda som klämmer sig in emellan är HV71:s Fredrik Forsberg som också står på sex poäng, men med färre matcher spelade än Skellefteå-spelarna.

– Det är helt otroligt att det ser ut på det här sättet. De har ju visserligen haft två väldigt målrika matcher på slutet. Det finns många intressanta spelare. Vi pratar mycket om till exempel Rickard Hugg. Redan ifjol tycker jag att han tog enorma kliv och jag tror han kan ta ytterligare i år, säger Dahlén.

SVT-experten Håkan Loob hyllar Pudas.

– Han är den här rörliga backen och är involverad i väldigt mycket i offensiven. Det här är hans spel och han dominerar väldigt mycket.

Pudas själv menar dock att det finns mer att hämta.

– Jag tycker jag har spelat helt okej. Jag blandar lite. Jag hade lite ryckig försäsong så jag försöker hitta jämnheten. Jag har haft väldigt bra utdelning. Det kommer bli bättre, säger han till SVT Sport.

Se hela Hockeykväll här i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.