Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson hyllar Fredrik Händemark. Foto: Bildbyrån/SVT

Jonas Andersson hyllar Malmö-stjärnan: ”Som en ny spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Förra SHL-säsongen var tung för Malmö Redhawks, men den här gången har de börjat bra. Då lyfter SVT Sports expert Jonas Andersson fram stjärnan Fredrik Händemark.

– Händemark ser ut som en ny spelare. Han påminner om den spelare han var innan han åkte över. Han har varit riktigt, riktigt bra, säger han i Hockeykväll.

Malmö förlorade visserligen hemma mot Luleå i torsdags, men med sex spelade matcher är det bottentippade laget femma i SHL.

– Det är mycket som ser bra ut för Malmö. Om man tar från när Tomas Kollar tog över tills nu så är Malmö ett topplag. De har hittat något att bygga vidare på, säger Jonas Andersson.

Han flaggar ändå för att det kanske inte kommer att vara så här bra över tid.

– Rent statistiskt har Malmö överpresterat lite. Om man slår ihop powerplay och boxplay ligger de på 130 procent. Det är klart att man vinner matcher då, men man kan inte ha 130 procent över en hel säsong.

Även hockeyjournalisten Johanna Dahlén imponeras av Malmö.

– Man ser vilken harmoni som finns i gruppen nu. De har bestämt att de gör det här tillsammans. De har lite eld i baken av att alla tippade dem i botten, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.