Möller i centrum när Skellefteå vann stort

Trots massor av matcher på slutet visade Skellefteå mer spelglädje än trötthet när Timrå besegrades med 6–2 på hemmais.

Gästerna hängde med målmässigt länge men klarade inte riktigt tempot när Skellefteå med Oscar Möller i spetsen tryckte gasen i botten.

Matchen började trevande men det var Timrå som tog hand om initiativet och som också tog ledningen efter 12.10.

Det var Erik Walli-Walterholm som bröt ett uppspel i offensiv zon och på sin egen retur gjorde matchens första mål bakom hemmamålvakten Gustaf Lindvall.

Strax efteråt presenterade sig matchens stora artist. Dryga minuten efter Timrås ledningsmål fick Skellefteås lagkapten Oscar Möller chansen och drog in ett rappt handledsskott i bortre krysset bakom 39-årige David Rautio som gjorde sin första match som Timråmålvakt.

– Timrå började bättre men vi vrider över matchen till oss på slutet, är hungriga på pucken. Klart att det spritter i benen, det är kul att vara på isen, sade Möller, som stått över lagets bortaturné den senaste veckan, till C More.

Show av Möller

Det här var Skellefteås åttonde match på de senaste 16 dagarna, inklusive CHL-spel. Men trots matcher varannan dag var det spelglädje och inte trötthet som lyste kring hemmalaget. Den andra perioden dominerades totalt av Skellefteå.

I centrum stod Oscar Möller som stod för en sprakande show och även matchens näst sista mål när han pangade in 5–2 i powerplay. Bland konstnumren var ett där han jonglerade sig till ett friläge. Möller har nu gjort sex mål totalt i serien.

– Han är en jättebra hockeyspelare, en bra lagspelare som tar alla de där små smarta besluten, berömde Skellefteås tränare Robert Ohlsson sin lagkapten.

”Står och tittar på”

Skellefteås ledningsmål till 2–1 dröjde dock till strax innan den andra pausvilan när backen Arvid Lundberg vräkte sig in i röran framför mål och tryckte in pucken.

– Det känns inte bra. Vi står och tittar på och låter fyra av deras spelare stå framför mål på deras andra mål, sade Timrås Jonathan Dahlén i den andra periodpausen.

Skellefteå behöll trycket och initiativet även i den tredje perioden där ett snyggt triangelspel avslutades med att Rickard Hugg satte upp 3–1 i nättaket från nära håll.

Timrå kunde reducera på straffslag genom Robil Hanzl mitt i slutperioden men bara 13 sekunder senare utökade Skellefteås Joakim Lindström hemmaledningen till 4–2 på tennis.

Skellefteå vann till slut med klara 6–2 och toppar alltjämt SHL-tabellen.