Alexander Holtz utgick skadad

Uppdaterad
Publicerad

Med bara sekunder kvar av andra perioden fick JVM-aktuella Alexander Holtz en tackling på mittplan. Han grinade illa och tvingades avbryta matchen.

I morgon tar förbundskaptenen Tomas Montén ut JVM-truppen. Under kvällens CHL-match mellan Djurgården och München klev Alexander Holtz, 17, av. Det var i slutet av den andra perioden som forwardstalangen fick en tackling i mittzon av Konrad Abeltshauser.

”Såg inte bra ut”

Alexander Holtz grinade illa och efter smällen kom han aldrig mer tillbaka i matchen.

– Redan när Alexander Holtz får pucken har han inte koll vart han har motspelarna. Och så kommer det en München-spelare direkt emot honom. Lite juniormisstag att inte vara med hela vägen. Jag hoppas verkligen att det inte är allvarligt, men det såg inte bra ut, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Stabilt grepp

Innan tacklingen på Alexander Holtz hade Djurgården gått ifrån målmässigt. Efter två nästan identiska mål ledde Djurgården med 2–1 efter den första perioden då Patrik Berglund och Gustav Possler hade gjort varsitt mål.

I den andra perioden utökade Kalle Östman på till 3–1 och defensiva backen satte 4–1. Med knappt fem minuter kvar av matchen fastställde Anton Hedman slutresultatet 5–1 efter mål i powerplay.

Det betyder att Djurgården nu kopplat ett stort grepp om att avancera till semifinal.

–  Jag tycker att vi rakt igenom gör en riktigt bra match. Vi åker mycket skridskor och skjuter många puckar mot mål där vi vinner de flesta närkamperna. Det här var åter igen ett steg framåt för oss, säger Patrik Berglund till SVT Sport.

Hur skiljer det att möta München jämfört med SHL-lagen?

– Det skiljer ganska mycket i framförallt presspelet. Jag tyckte att det fanns lite mer ytor än vad det finns i SHL. München är ändå ett tufft och stort lag,  och vi har en utmaning framför oss i returmatchen nästa tisdag.

Djurgården utklassade München i första kvarten

Champions Hockey League

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

5 - 1

EHC Red Bull München logo

EHC Red Bull München

2-1, 2-0, 1-0
Hovet, Stockholm
Publik: 1796

Första perioden

  • 1-0MålBerglund (Johansson/Bergfors)
    06:45
  • 08:42
    1-1MålJaffray (Mauer)
  • 2-1MålG. Possler (Nilsson/Alsing)
    09:02

Andra perioden

  • 3-1MålÖstman (Eriksson/G. Possler)
    10:05
  • 4-1MålNilsson (Hedman/Wandell)
    14:21

Tredje perioden

  • 5-1MålHedman (Strandberg/Högström) PP1
    15:26

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.