Denise Reuterström ska bli Leon Reuterström Foto: Bildbyrån

SDHL-målvakten gör könskorrigering – lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Hockeykarriären är över för Leksands SDHL-målvakt Reuterström. Målvakten avslutar sin hockeykarriär bara 21 år fyllda. Denise Reuterström berättade efter säsongen för sina lagkamrater att han är transsexuell och numera heter Leon Reuterström.

– Just nu känner jag en väldigt stor lättnad, säger Reuterström till  Aftonbladet och Expressen.

Reuterström debuterade i SDHL som 16-åring 2012. Men nu är det slut bara fem år senare. I kväll lade Reuterström ut ett meddelande på Instagram där budskapet var tydligt – Karriären är över.

Lank insta

”Livet är fullt av tuffa beslut, och detta är nog mitt tuffaste hittills. Jag säger nu hejdå till det som varit allt livet har gått ut på fram till nu, en sport som inte bara har varit en sport. Så otroligt mycket jag har fått genom detta i alla år och så många människor jag har träffat och fått uppleva saker med!”, skriver Reuterström bland annat.

Och Reuterström skriver också om anledningen

”Nu efter en lång utredning och en lång väntan påbörjar jag en ny lång resa, att få bli den jag är, men tyvärr utan hockeyn. Från och med nu heter jag Leon och ja, jag är transsexuell!”, fortsätter Reuterström.

Nu väntar ett namnbyte och sedan hormonbehandling, en del av en könskorrigering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.