Hoppet lever för Luleå – vann match tre

Publicerad

Det var uppdukat för guldfest för Linköping som hade 2-0 i matcher. Men i match tre vaknade Luleå, som var favoriter inför finalserien, och vann matchen med 5-1.
– Det är fantastiskt skönt, säger Emma Nordin.

Inför finalserien var seriesegrarna Luleå stora favoriter. Men i de två första matcherna av finalserien var det inte mycket som stämde för Luleå, och Linköping drog ifrån till 2-0 i matcher.

Men med kniven mot strupen, och en uppdukad guldfest i Linköping, så vaknade Luleå. I en fullspäckad förstaperiod, med 18 utvisningsminuter och 26 skott totalt, så var det Luleå som var det hetaste laget.

Utgick förra matchen – Nu matchhjälte

I slutet av den första perioden kom det som skulle bli det matchavgörande målet. Och det var Jenni Hiirikoski, som i match två utgick skadad efter en tackling, som visade hög klass när hon i en spelvändning stänkte upp pucken i krysset.

Med en 3-1 ledning i den sista perioden så försvann det sista hoppet för Linköping när Luleå gjorde ännu ett mål av hög kvalité. Det var Petra Nieminen som stod för imponerande soloprestation när hon hade lekstuga med Linköpingsförsvaret och satte 4-1.

– Det är fantastiskt skönt. Vi har haft två lite trevande matcher men vi har ändå en speciell styrka tycker jag och den plockar vi fram idag, säger Emma Nordin.

Aldrig oroligt i Luleå

Även om Luleå inte spelade bra de första två matcherna så var det aldrig någon oro inom laget säger Nordin.

– Vi har känt i gruppen hela tiden oavsett vad som hänt nu i två matcher så har vi ändå trott på oss själva. Även om det inte har synts så har vi en rejäl trygghet i gruppen. Och jag tycker att med tålamod så visar det sig.

SDHL
Linköping HC logo

Linköping HC

1 - 5

Luleå HF logo

Luleå HF

1-2, 0-1, 0-2
Saab Arena, Linköping

Första perioden

 • 01:25
  0-1MålOlsson (Stenberg/Osawa)
 • 1-1MålMorin (Jensen)
  06:03
 • 16:33
  1-2MålHiirikoski PP1

Andra perioden

 • 08:46
  1-3MålPeterson (Nieminen/Osawa) PP1

Tredje perioden

 • 07:42
  1-4MålNieminen
 • 19:43
  1-5MålNordin (Karvinen/Fällman) PP1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer