Horaks båda mål förlängde Växjös hemmasvit

Bästa hemmalaget gästades av starkaste bortalaget.

Borta bra men hemma bäst, resonerade Växjö och vann med 3–2 mot Brynäs efter förlängning.

En seger som utökade lagets långa segersvit på hemmais till tolv.

Det blev en händelserik första period. Växjös back Daniel Rahimi lyckades med konststycket att både slå av sin klubba och spela fram till Växjös första mål i en och samma sekvens. Av Rahimis skottförsök blev intet, men pucken gled fram till Pontus Netterberg som förvaltade sitt läge 28 sekunder in i matchen.

– Svårläst för motståndaren, sade Rahimi skämtsamt i en pausintervju i C More.

”Tuff start”

Båda lagen skapade farliga chanser men såväl Viktor Fasth i hemmakassen som Joacim Eriksson i Brynäsmålet visade upp starkt målvaktsspel. Speciellt minnesvärd var Erikssons insats med plockhandsken då Pontus Holmberg fick ett jätteläge någon meter från målet.

I nästa period vände Brynäs matchen till sin fördel. Först ett bra powerplay som avslutades med att Nicklas Danielsson slog in en kvitteringspuck på tennis. I slutet av perioden kom även ledningsmålet då Brynäs satte upp ett snyggt anfall som avslutades av Emil Forslund.

– Vi fick en tuff start. Jag tycker vi kommer tillbaka bra, sade Nicklas Danielsson till C More i den andra periodpausen.

Horak hjälte

Växjös svit av hemmasegrar i rad, som var uppe i elva, hängde i det läget på en skör tråd. Då fick lagets poängkung Roman Horak stämningen i den fullsatta arenan (5 750 åskådare) att närma sig kokpunkten när han kvitterade till 2–2.

Matchklockan tickade på och nådde 60 minuter utan att något av lagen förmått att koppla segergreppet. Men ett av lagen skulle inkassera två poäng medan det andra skulle få nöja sig med en. I förlängningen tog Roman Horak tillvara på chansen att bli såväl tvåmålsskytt som matchhjälte. Målet kom genom ett mäktigt slagskott utan chans för målvakten Joacim Eriksson.