Patric Hörnqvist gjorde sitt första mål för Florida i segermatchen mot Chicago. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hörnqvist gjorde mål direkt för nya klubben

Uppdaterad
Publicerad

Patric Hörnqvist gjorde sitt första mål i Floridatröjan och veteranen Keith Yandle sitt 100:e i karriären. De två såg till att Florida kunde besegra Chicago med 5–2.

Florida fick ställa in sina två första matcher i årets NHL-säsong sedan tänkta motståndaren Dallas drabbats av ett covid-19-utbrott.

När det blev premiär fick Patric Hörnqvist en flygande start i nya klubben Florida. Hemma mot Chicago blev det seger med 5–2 och Hörnqvist stod själv för målet till 4–2.

Lämnade Pittsburgh för Florida

Hörnqvist lämnade i höstas Pittsburgh för Florida och ser ut att ha acklimatiserat sig väl. Efter sitt mål låg han även bakom Jonathan Huberdeaus 5–2 med tre minuter kvar, vilket helt punkterade matchen.

Under de sex åren i Pittsburgh var Hörnqvist med och tog två Stanley Cup-titlar. Totalt hade Sollentuna-födde Hörnqvist inför söndagens match under tolv säsonger gjort 263 mål på 860 matcher i NHL och Stanley Cup-slutspel.

Jubileumsmål  av Keith Yandles

Florida kunde under matchen även jubla över Keith Yandles etthundrade mål i den nordamerikanska ishockeyligan.

Yandle har nu spelat 867 matcher utan att ha missat en enda däremellan, den längsta pågående sviten i hela NHL. Den sviten hade brutits om Florida spelat mot Dallas och det var länge osäkert om veteranen skulle kunna glida in på isen på söndagen.

Men till slut fick han klartecken och firade alltså med ett jubileumsmål.

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

5 - 2

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

0-0, 2-1, 3-1
BB&T Center, Sunrise, FL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.