Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Videogranskad straff när HV71 tog viktig seger

Uppdaterad
Publicerad

HV71 vann mot Skellefteå AIK med 3-0 efter att André Petersson gjort två mål. Det var en viktig seger och vissa fans grät på läktaren.

– Känslan är jäkligt go. Kniven på strupen och Skellefteå är ett jäkligt bra lag. Det är inte ofta jag är nervös men i dag var jag det, säger tränaren Johan Lindbom efter att i princip ha säkrat SHL-platsen 2023-24.

– Vi tar det på torsdag, säger Lindbom, som har tre poäng och 16 mål upp på Brynäs som går mot kval.

HV gjorde 1-0 tidigt i powerplay. Joe Laleggia sköt från blå och framför mål styrde in pucken bakom Linus Söderström som förflyttade sig i sidan och lämnade målet öppet.

Petersson tappade pucken två gånger vid sin straff

I andra perioden gjorde HV 2-0 efter att André Petersson gjort mål på en straff som videogranskades. Petersson tappade först pucken, drog den med sig, drog den sedan bakåt och rundade Söderström och lade in pucken. Petersson gjorde sedan 3-0 i tom kasse.

– Man får ta pucken bakåt bara skridskorna för sig framåt men det var en knölig situation. Vi ville vara säkra därför kollade vi, säger domaren Andreas Harnebring.

– Det är inget snack, han rör sig framåt hela tiden och så tappar han den men det är som det är, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

Topplaget Skellefteå blev nollat och har tappat målskyttet de senaste matcherna.

– Jag tycker att vi borde kunna vara aggressiva framför deras mål men vi saknar ”edgen”, säger SAIK-tränaren Robert Ohlsson.

SHL

HV71 logo

HV71

3 - 0

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1-0, 1-0, 1-0
Husqvarna Garden, Jönköping
Publik: 7000

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.