Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Forsberg HV71. Foto: Bildbyrån

HV71 studsade tillbaka – ett kliv närmare SHL

Uppdaterad
Publicerad

Det är fördel HV71 i kampen om en SHL-plats.

Borta mot Björklöven vann man med 5-1 efter två mål av skyttekungen Fredrik Forsberg.

– Starkt. Grymt viktigt med 2-1 i matcher, säger Fredrik Forsberg i C More.

SHL-platsen kommer allt närmare för HV71. Efter 1-3-förlusten i måndags, då Björklöven kvitterade finalserien, var man tillbaka i vinnarspåret under onsdagskvällen.

Lagets skyttekung, Fredrik Forsberg, lämnade isen mållös i måndags. Nu var det 25-åringens skott som visade vägen i offensiven.

I slutet av första perioden stänkte Forsberg in en puck i nättaket för 1-0.

– Målet satt fint och jag försökte bara hitta en lucka, säger han i C More.

Forsberg höll sig framme på nytt när han med ett hårt direktskott sköt in 3-0, denna gång i slutet av andra perioden. Dessförinnan hade Jesper Kokkonen med en vacker soloprestation över hela isen gjort 2-0 för gästerna.

Jacob Olofsson fick visserligen in en puck med lite mer än fem minuter kvar att spela, men någon mer nätkänning blev det inte för Umeålaget. HV71 gjorde ytterligare två mål i tom målbur och vann med 5-1.

Reserven imponerade

Jönköpingslaget drabbades av ett stort avbräck när det konstaterades att förstemålvakten Jonas Gunnarsson missar resten av säsongen efter att ha skadat sig i den andra finalmatchen. Men Filip Larsson visade att laget är väl rustade i kassen och motade bort 19 skott.

– Andra perioden dominerar vi och kör över dem. Vi spelar hårt och aggressivt och trycker ner dem, säger Larsson.

Slagskott mot HV-spelaren

I samband med slutsignal blev det rejält stökigt när Björklövens Daniel Rahimi sköt ett slagskott mot HV71:s Taylor Matson. Rahimi fick matchstraff för tilltaget.

– Jag kan inte avgöra om det sker efter slutsignal eller inte. Men det kändes lite onödigt, säger Matson till Expressen.

Huvuddomaren André Hiljanen säger i en intervju på hockeyallsvenskans Twitterkonto att man har skickat vidare ärendet till disciplinnämnden.

– Att man gör det på det sättet är avsikt att skada enligt regel 21. Så vi har skickat vidare den till disciplinnämndens bord. Förhoppningsvis får vi ett snabbt beslut, säger han.

Nästa match spelas på fredag, även den i Umeå. HV71 leder med 2-1 i matcher.

HockeyAllsvenskan

IF Björklöven logo

IF Björklöven

1 - 5

HV71 logo

HV71

0-1, 0-2, 1-2
Winpos Arena, Umeå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.