”HV71 får ses som stora guldfavoriten”

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har varit årets stora utropstecken i SDHL och leder serien med 13 poängs marginal till tvåan Luleå. I kväll ställs laget mot Linköping, i en match som sänds på SVT Play med start klockan 18.55, och ses som den stora favoriten till guldet enligt SVT:s expert.

– De har presterat över över förväntan och får ses som favoriter, säger Maria Rooth.

HV71 har värvat starkt inför årets säsong och ”snodde” ett par spelare från just kvällens motståndare, Linköping. Däribland lagets poängstarkaste spelare, Kennedy Marchment, som stått för 52 poäng på 36 matcher.

– Kennedy Marchment är alltid kul att kolla på och det händer mycket kring henne. Men det allra roligaste med att kolla på HV är att de har så många som är med och producerar.

Efter att bara lyckats med att ta en seger på elva matcher har ett skadedrabbat Linköping börjat vinna i SDHL. Fyra av de sju senaste matcherna har slutat med seger men nu ställs man mot serieledaren och nästintill ostoppbara HV71.

– Det är en jättetuff match för Linköping med stora skadebekymmer. På pappret ska HV vinna den här matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.