Pernilla Winberg. Foto: Bildbyrån

Linköpingsstjärnan Pernilla Winberg ser ut att missa resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått över tre månader sedan Pernilla Winberg, 30, spelade en SDHL-match för Linköping.

Nu ser en hjärnskakning ut att förstöra hela säsongen för landslagsspelaren.

– Vi räknar inte med henne, säger sportchefen Kim-Martin Hasson till SVT Sport.

Landslagsspelaren och Linköpingsstjärnan Pernilla Winberg ådrog sig en hjärnskakning i mötet med Djurgården den 4 oktober.

30-åringen lider fortfarande av sviterna från smällen.

Winberg står noterad för fem poäng på sju matcher. Linköping har gått tungt under säsongen och innehar för tillfället den åttonde och sista slutspelsplatsen. I dagsläget ser det ut som att klubben får klara sig utan sin stjärna resten av säsongen.

– Vi räknar inte med henne. Det är en bonus om hon kan spela mer. Hon har haft problem med hjärnskakningar i typ tre säsonger, säger sportchefen Kim-Martin Hasson till SVT Sport.

Försökte värva

Laget har haft stora skadebekymmer hela hösten. Förutom Winberg dras även finländskan Vilma Tanskanen och backen Malou Berggren med hjärnskakningar. Även de två kan missa resten av säsongen.

Övergångsfönstret i SDHL stängde i går, den 15 januari. LHC har varit ute på spelarjakt utan framgång.

– Vi hörde av oss till väldigt många och var nära med några, men det blev inget av det. Det är svårare när de flyttat deadline från 15 februari till 15 januari, säger Kim-Martin Hasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.