Färjestad tillbaka – kvitterade mot HV71

Uppdaterad
Publicerad

Hemma bra. Men borta bäst. Så fortsätter det vara i kvartsfinalserien mellan HV71 och Färjestad där det nu är kvitterat till 2-2 i matcher.

Såväl HV71 som Färjestad misslyckas med att få med sig lyckade resultat inför sina egna supportrar i denna SM-kvart. I den fjärde kvartsfinalen i HV71:s hemmaarena, där en fin inramning skapades när nästan alla hade på sig en gul tröja, vann Färjestad med 3–1.

Det gjorde Karlstadlaget efter att HV spräckt nollan i slutet av första perioden, som annars präglades av upprörda känslor och bråk, Anton Bengtsson blev fri med Markus Svensson och satte 1–0 i krysset.

Svaret kom halvvägs in i mittperioden, efter skott från blå linjen slet Linus Johansson framför mål och ansträngningen gav en kvittering. Och Johansson låg sedan bakom Färjestads ledningsmål, han vann en offensiv tekning och Jesse Virtanens skott styrdes via HV-klubba och in högt bakom Jonas Gunnarsson.

2–1 som med tre sekunder kvar att spela blev 3–1 till Färjestad efter att Gustav Rydahl skjutit in pucken i öppen kasse.

– Jag är besviken, vi försöker i tredje perioden men har inte riktigt spetsen, säger han.

2–2 i matcher och på lördag avgörs det femte mötet på Färjestads hemmaplan.

SHL

HV71 logo

HV71

1 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 0-2, 0-1
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 7000

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.