Brynäs måljublar. Foto: Bildbyrån

Brynäs vände än en gång – har 2-0 i matchserien

Första mötet i semifinalen slutade med Brynässeger efter förlängning efter att ha legat under med tre mål med fyra minuter kvar av tredje perioden.

I returen var det HV71 som började bäst, och hade 2-0. Men Brynäs kom tillbaka även den här gången och vann till slut med 3-2.

– Det är starkt. Vi trodde på det hela tiden, säger matchvinnaren Josefin Bouveng till SVT Sport.

Efter att ha tappat en 5-2-ledning till förlust i slutminuterna i första semifinalen var HV71 på jakt efter att utjämna serien i match två. Det syntes inledningsvis.

Jönköpingslaget var det hetaste laget inledningsvis och tog rättvist ledningen halvvägs in i den första perioden när Kennedy Marchment rundade kassen och via en Brynässkridsko fick in 1-0.

Brynäs lyfte emellertid upp spelet under andra halvan av första perioden och hade ett kanonläge när Katerina Mrazova i slottet fick en passning från bakom mål. Men Alba Gonzalo var snabb med vänstra benet och räddade.

I den andra perioden kunde Marchment utöka ledningen när hon gjorde sitt andra mål i matchen. Efter att Michelle Löwenhielm fått in pucken till en fristående Marchment framför mål hann kanadensaren skjuta ett skott som Eveliina Suonpää räddade, och sedan sätta 2-0 på returen.

Vändning av Brynäs

Brynäs fick chansen att kvittera i slutet av andra perioden i powerplay. Då träffade först poängdrottningen Lara Stalder ramen, för att sedan med en hård passning till Josefin Bouveng som centralt kunde skicka in reduceringen.

– Jag åker på en pissutvisning som inte ska vara en utvisning, säger en besviken Anna Kjellbin om utvisningen som Brynäs reducerade på.

Och det var inte över där. Bara minuten senare gled Denisa Krizova på egen hand igenom HV-försvaret och kvitterade med två minuter kvar av andra perioden.

– Så länge man skapar lägen är det bara att tro på det, och det är väl det vi gör, säger Brynäs Erika Grahm till SVT Sport efter andra perioden.

Med åtta minuter kvar av tredje perioden skulle Brynäs ta ledningen för första gången i matchen. Efter en snygg passning från Lara Stalder kunde Josefin Bouveng från vänstra tekningscirkeln åka in mot mål och dra målvakten för att sedan lägga in 3-2.

”Vi tappar när vi inte gör som vi ska”

Det lyckades inte HV71 att resa sig ifrån utan Brynäs höll undan och vann med 3-2 och är nu en seger ifrån final.

– Det är starkt, vi trodde på det hela tiden, säger segerskytten till SVT Sport.

Från HV71 var det inte några muntra miner efter att ha tappat ännu en ledning i semifinalen.

– Det är svårt. Vi gör det bra. Men vi tappar när vi inte gör som vi ska. Är vi inte på g och inte där straffas vi, säger Michelle Löwenhielm.

Trots att det nu krävs tre raka segrar för HV71 tror Löwenhielm att laget kan komma tillbaka.

– Det går ju. Vi måste bara tro. Vi vet att vi kan, vi ser ju det. Vi kan göra bra mot dem. Vi måste tro på det och det hela 60.

Matchfakta

HV71-Brynäs

2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Första perioden: 1-0 (9.33) Kennedy Marchment (Sidney Morin, Michelle Löwenhielm).

Andra perioden: 2-0 (3.08) Kennedy Marchment (Michelle Löwenhielm, Sidney Morin), 2–1 (17.01) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Katerina Mrazova) spel fem mot fyra, 2–2 (18.02) Denisa Krizova.

Tredje perioden: 2-3 (12.34) Josefin Bouveng (Lara Stalder).

Skott: 22-34 (3-10, 8-11, 11-13).

Utv, HV71: 4x2. Brynäs: 5x2.