Luleå tog greppet direkt i första semifinalen mot Djurgården. Foto: Bildbyrån

Guldfavoriten tog storseger i första semifinalen

Luleå hade inga problem att ta ledningen med 1-0 i matcher i den första semifinalen mot Djurgården.

Efter att ha grundat segern med 3-0 redan i den första perioden så rann det i väg till klara 7-1 till Luleå som nu har 1-0 i matcher.

– Även om vi vinner och gör många mål så tycker jag att det långa stunder är en tajt match, säger Luleås Emma Nordin till SVT Sport.

Redan efter 17 minuters spel hade Luleå gått fram till 3-0 när Michelle Cava tryckte in pucken i mål bakom hemmamålvakten Ida Boman.

Djurgården behövde snabbt syre för att kunna ha någon chans att ge Luleå en match.

Man fick det också redan efter 17 sekunder i mitt perioden, när Sarah Bujold sköt 1-3 i powerplay.

Men det hoppet släcktes snabbt efter en händelserik sekvens.

Målvakten assisterade

Först hade Luleå 4-1 inne genom Viivi Vainicka, men det dömdes aldrig mål utan istället fick Djurgården en utvisning.

Men målet kom retroaktivt.

I powerplay gjorde Michelle Cava sitt andra mål när hon dribblade förbi en Djurgårdsback och satte pucken läckert i mål. För övrigt assisterad av måvakten Sara Grahn.

Där avgjordes egentligen matchen.

Innan den andra perioden var slut hade även Luleå gjort 5-1.

I den tredje och avslutande perioden gjorde Luleå ytterligare två mål och tog ett greppet om matchserien – som fortsätter redan imorgon med semifinal två också den i Stockholm.

– Det blir skönt att inte behöva så länge på den revanschen, säger Djurgårdens Josefine Holmgren till SVT Sport.

KLIPP: Chris Härenstam tippar SDHL-semifinalerna (4 mars)