HV71 vill plocka in Rikard Grönborg, erfar SVT Foto: Bildbyrån

Avslöjar: HV71 har tagit kontakt med Rikard Grönborg

Uppdaterad
Publicerad

Trefaldige världsmästaren Rikard Grönborg är på väg till HV71. Uppgifter till SVT Sport gör gällande att HV71 är intresserade av att skriva ett avtal för resten av säsongen med tidigare VM-guldtränaren.

HV71 tippades av flera experter tillhöra toppen i SHL den här säsongen. Så har det inte blivit. Istället parkerar nykomlingen som nästjumbo i tabellen efter 32 omgångar, fyra poäng från kvalstrecket, men hela nio poäng från slutspel.

Under säsongen har laget, som just nu leds av Färjestads förre guldtränare Tommy Samuelsson, förstärkt med nya spelare. I november togs tidigare NHL-stjärnan Niklas Hjalmarsson in för att bringa stabilitet. Senast i raden av förstärkningar är toppbacken Oliwer Kaski och NHL-meriterade anfallaren Nick Shore. Just nu har man tio backar och 16 anfallare i truppen och flera med hög profil. 

Trots det så har man inte lyckats lyfta. 

Nu görs nästa drag från ledningen för att få ordning på skutan. 

Enligt uppgifter till SVT Sport har en kontakt etablerats med den snart 55-årige Richard Grönborg. Grönborg har redan skrivit avtal med finska mästaren Tappara till nästa säsong, men är nu aktuell för HV71 på konsultbasis, enligt SVT Sports uppgifter.

Uppgifter till SVT Sport gör också gällande att assisterande tränaren Johan Åkerman blir den som får flytta på sig. I så fall kommer Grönborg att ingå i en ledartrojka med Fredrik Stillman och Tommy Samuelsson. Grönborg har ett förflutet med både Stillman och Samuelsson i Zürich Lions, klubben som han nyligen fick sparken av.

Missa inte Hockeykväll varje torsdag 22:00 SVT1 och på Play. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.