Rikard Grönborg gör sin sista säsong i Zürich. Foto: Bildbyrån

Rikard Grönborg lämnar Zürich – uppges ta över finsk klubb

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre säsonger som huvudtränare i Zürich är det nu klart att Rikard Gröborg lämnar klubben efter säsongen.

”Han har antagit ett erbjudande från en annan klubb”, skriver Zürich på sin hemsida.

Grönborg kom till Zürich inför säsongen 19/20 efter tre säsonger som huvudtränare för Tre Kronor, med två VM-guld som höjdpunkter. I Zürich fortsatte framgångarna med en grundserieseger idirekt innan coronapandemin satte stopp under den första säsongen. Förra året tog Grönborg sitt Zürich till final.

Men den pågående säsongen blir Rikard Grönborgs sista i klubben, det meddelade Zürich på sin hemsida under torsdagen.

De skriver bland annat att Grönborgs kontrakt löper ut efter säsongen och att de ville förhandla ett nytt kontrakt lite senare. Men innan det hann börja så fick Grönborg ett erbjudande från en annan klubb och valde istället att acceptera det.

Finska tidningen Iltalehti rapporerade redan under onsdagen att Rikard Grönborg var klar som ny tränare i Tappara. Tappara är regerande finska mästare, men redan i september meddelade den nuvarande tränaren Jussi Tapola att han kliver av sin post.

Här nätar bottenlaget efter bara nio (!) sekunder (26 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jennifer Costas supersnabba mål. Foto: C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.