HV71 kvitterade i kvalkampen – heta känslor

Det var heta känslor när HV71 kvitterade i kampen om fortsatt spel i SHL.

Trots mängder med utvisningar besegrade Jönköpingslaget Oskarshamn med 4-0 i den andra kvalmatchen.

– Vi nöter ner dem. Väldigt viktig vinst idag, säger André Petersson till SVT Sport.

Det var en mållös första period, som ändå bjöd på en hel del känslor. Tio minuter in i matchen åkte såväl Lukas Jasek som Isac Brännström på varsin två minuters utvisning.

Då hettade det till ordentligt.

Brännström drog med sig Jasek in i HV71:s bås och Oskarshamnsspelaren fick ta emot en hel del smällar.

– Vad är det som händer?, utbrister TV4-experten Almen Bibic.

Men det slutade inte där.

Efter att Henrik Borgström gjorde 1-0 i den andra perioden, fick domaren en hel del att göra.

Mängder med utvisningar

Med två minuter kvar av perioden delades det ut sex utvisningar, varav fem till Oskarshamn.

Lagom till den tredje perioden lugnade känslorna ner sig något, och då kom både 2-0 och 3-0. Först var Oskar Stål Lyrenäs framme och därefter André Petersson.

Victor Sjöholm säkerställde sedan slutresultatet när han satte 4-0 i tom kasse. Därmed har HV71 kvitterat i matcher och kampen om fortsatt spel i SHL går vidare.

– Det är väldigt roligt att spela sådana här matcher. Det är elektriskt att vara där på isen, säger Anton Strålman.