Oskarshamn chockade HV71 – Viktor Lodin buse och hjälte

Oskarshamn har kopplat ett litet grepp om kvalserien mot HV71 efter att ha vunnit första matchen med 4-2.

Mycket tack vare Viktor Lodin, som gjorde två mål och en assist och undvek ett matchstraff.

– Jag gillar verkligen att spela sådana här matcher, säger han till SVT Sport.

Oskarshamn tog endast 37 poäng under grundserien, vilket är sämst sedan Karlskrona säsongen 15/16 som tog 31 poäng.

Men i första kvalmatchen i bäst av sju mot HV71 blev det seger för Oskarshamn. Mycket tack vare Viktor Lodin, som var i strålkastarljuset i första perioden.

Undvek matchstraff

Han inledde målskyttet fem minuter in i matchen genom att i en spelvändning slå in en retur på Nick Olesens skott. Två minuter senare hoppade han in i en tackling på Victor Sjöholm, vilket videogranskades och sedan blev en tvåminutersutvisning. Något han själv blev förvånad över.

– Jag trodde att jag skulle få matchstraff. Jag har väl lite tur, sade Lodin till TV4 Play i första periodpaus.

– Jag var lite orolig, men domarna har bäst koll och tyckte det var en tvåa. Att få en femma och inte få spela mer. Det hade varit supertråkigt att sätta laget i den situationen, säger han till SVT Sport efter matchen.

Att det inte blev matchstraff tyckte nog hela Oskarshamn var skönt. För två minuter efter att Lodin fått lov att spela igen, så stod han för en assist när Ahti Oksanen försökte sig på en passning men istället via en HV71-klubba fick in pucken i mål.

Gjorde nytt mål

Lodin var inte klar där. Innan perioden var över hade han dragit på sig en tvåa när han fällde en HV-spelare. En händelserik period för Lodin, minst sagt.

Och efter att Austin Wagner utökat till 3-0 i andra perioden, så stängde Lodin matchen i tredje. I powerplay, med åtta minuter kvar, dundrade han in ett direktskott från höger. 4-0, ett mål som fick många HV71-klädda att lämna läktaren.

– Jag gillar verkligen att spela sådana här matcher där det verkligen är något på spel och är mycket känslor, säger Lodin till SVT Sport.

Oskarshamn vann till slut med 4-2. Nästa match spelas även den i Jönköping på söndag.

– Det är en bra och stabil insats över 60 minuter, säger Lodin till SVT Sport.