Luleå vann mot HV71 med 4–3 efter tre poäng av Rebecca Stenberg. Foto: Bildbyrån

Luleå kopplar greppet om semifinalen

Tre poäng av Rebecca Stenberg genererade i tre viktiga poäng till Luleå som tillslut vann mot HV71 med 4–3. Norrbottningarna har nu ett övertag med 2–0 i semifinalserien.

Det blev återigen en jämn drabbning i det andra semifinalsmötet mellan HV71-Luleå.

Rebecca Stenberg kunde i slutet av den första perioden ge gästande Luleå ledningen efter att ha tagit retur på sitt eget stolpskott fram till 1–0.  Men precis som i den första semifinalen klev 17-åriga Lina Ljungblom fram för hemmalaget och kvitterade till 1–1 en minut in i den andra perioden. Ett skott som gick över axeln på landslagsmålvakten Sara Grahn.

Hemmalaget fortsatte att sätta press på norrbottningarna och med knappt fyra minuter kvar av mittenperioden blev Luleås Josefine Hoegh Persson utvisad för slashing. Hv71 tog tillvara på chansen när Riika Sallinen hittade Sanni Hakala efter en fin passning genom hela den offensiva zonen.

Tre mål på åtta minuter

Men den tredje perioden blev Luleås period. Tre mål på åtta minuter där målskytten Stenberg assisterade både Petra Nieminen och Michelle Karvinen och helt plötsligt stod det 4–2 till gästernas favör.

HV71 reducerade till 3–4, där Ljungblom återigen noterades för målet, och efter ett tappert försök att kvittera stod tillsist Luleå som segrare.