HV71 nollade SDHL-finalisten Linköping: ”Vi kan gå väldigt långt”

Uppdaterad
Publicerad

I våras spelade Linköping final i SHDL. I kväll var laget chanslöst i Jönköping när HV71 vann med förkrossande 5-0 och tog tredje raka inledande segern i serien.

– Vi har väldigt bra spelare på papperet och det gäller att visa det också men jag tror att vi kan gå väldigt långt, säger HV71:s Lina Ljungblom.

– Det kändes bra i dag och vi håller en bra nivå hela matchen, säger Lina Ljungblom som känner trygghet efter att ha fått förtroende från tränarna och stöttning av de andra spelarna i laget till SVT Sport.

– Tryggheten gör nog att det går så bra, säger Ljungblom som hade bekymmer under sommaren med sjukdomar.

Matchen var sedan länge avgjord när HV71 tog initiativet efter en tekning i offensiv zon. Sanni Hakala sköt och framför målet petade förre Linköpingsspelaren Kennedy Marchment in returen för 5-0 med en backhand efter att ha gått rakt på mål. Då återstod ett par minuter att spela. 

Besviken tränare i Linköping

– Helt ärligt så undrar jag om det är någon som är lika bra i SDHL framför målet som Kennedy Marchment? I så fall får ni mejla, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam (chris.harenstam@svt.se).

Linköping har en vinst och två förluster i säsongsupptakten.

– Jag får ingen panik eftersom det är tidigt på säsongen men jag är besviken över prestationen. Den speglar inte det lag vi vill vara. De får några lätta mål eftersom vi inte åker skridsko, säger Linköpingstränaren Madeleine Östling.

SDHL

HV71 logo

HV71

5 - 0

Linköping HC logo

Linköping HC

2-0, 2-0, 1-0
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 83

Första perioden

  • 1-0MålMarchment (Morin/Olsson) PP1
    13:11
  • 2-0MålOlsson (Löwenhielm)
    18:57

Andra perioden

  • 3-0MålTylke (Stone/Borgqvist)
    01:41
  • 4-0MålHakala (Marchment/Healey)
    19:52

Tredje perioden

  • 5-0MålMarchment (Hakala)
    16:26

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.