Arkivbild. HV71 vann på bortais mot Linköping. Foto: Bildbyrån.

HV71:s segertåg fortsätter – vann efter straffar

Tredje raka segern kom på bortais mot Linköping.

Thea Johansson blev straffhjälte.

I fyra år har den tidigare landslagsmålvakten Kim Martin Hasson haft posten som general manager i Linköping. I dag stod det klart att hon lämnar posten för att bli sportchef i nystartade damlaget Frölunda.

Och kanske fick det en negativ effekt.

Det var dock hemmalaget Linköping som tog ledningen. När matchen knappt levt i två minuter assisterade Justine Reyes fram till Linnéa Jonsson som satte 1-0.

Men Sarah Bjuold kvitterade för sitt HV71 strax innan första periodpausen.

Efter en jämn första period skulle Linköping ta över matchen mer och mer. Hemmalaget satte både 2-1 och 3-1.

HV71 var i brygga inför tredje. Då klev Bjuold fram igen.

Först assisterade hon till Danielle Stone och sen satte hon själv kvitteringen 3-3 – bara 50 sekunder senare.

Matchen gick till förlängning och till slut straffar. Där var det Thea Johansson som såg till att HV71:s segertåg fortsätter. I kväll tog man nämligen sin tredje raka vinst.