Arkivbild. Filip Sandberg och Linus Fröberg deppar efter kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71. Foto: Bildbyrån

HV71:s styrelse väntas avgå efter fiaskot

Uppdaterad
Publicerad

Efter HV71:s fiaskosäsong.

Nu väntas hela klubbens styrelse att avgå.

– Valberedningens mål är att under nästa vecka presentera ett förslag till ny styrelse med inriktning mot den nystart i HV71 som efterfrågas, säger Niklas Bengtsson, ordförande, till klubbens hemsida.

Hela HV71:s styrelse ställer sina platser till förfogande – efter degraderingen till hockeyallsvenskan. Laget åkte ur SHL efter förlust i nedflyttningskvalet mot Brynäs.

Inför årsmötet den 17 juni har valberedningen diskuterat frågan med styrelsen vilket resulterat i att samtliga medlemmar ställt sina platser till förfogande i förtid.

”HV71:s valberedning har med anledning av herrlagets sportsliga misslyckande och de signaler vi fått från medlemmarna, där det framförs behov av en nystart, valt att diskutera situationen med nuvarande styrelse”, säger Niklas Bengtsson, ordförande i HV71:s valberedning.

Nästa vecka planerar valberedningen att presentera förslag till en ny styrelse.

KLIPP: Förlängningsdramat – HV71 åker ur SHL (18 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.