HV71 till final efter förlängningsrysare

Uppdaterad
Publicerad

HV71 är klart för final i hockeyallsvenskan.

Chad Billins blev stor hjälte när han avgjorde i förlängning.

– Det är härligt. Vilken match av båda lagen, säger han till C More.

Favoriter på förhand, och seriesegrarna höll för trycket.

Efter tre raka segrar mot Karlskoga satt det dock långt inne och det krävdes förlängning innan HV71 kunde säkra finalplatsen under skärtorsdagen.

HV71 var annars på god väg att avgöra matchen vid fulltid. När Emil Andrae prickade in 2-1 i början av den tredje perioden var Karlskoga i rejäl brygga.

Karlskoga har haft det tungt i powerplay och hade inför i kväll fortfarande inte gjort mål i spelformen under semifinalserien. Men till slut släppte det när Aleksi Rekonen kvitterade i numerärt överläge och tvingade fram förlängning.

Hjälte i förlängningen

Första förlängningsperioden var på väg mot sitt slut – då kom avgörandet. I numerärt överläge tryckte Chad Billins in avgörandet och skickade HV71 till kvalfinal.

– Det är härligt. Vilken match av båda lagen, det har varit en rejäl kamp, säger Billins till C More efter avgörandet och fortsätter:

– Det har varit en fysisk serie där det svängt fram och tillbaka. Det har varit bra hockey och det är kul att vinna och gå vidare.

”Speciell grupp spelare”

Amerikanen framhåller kollektivet som anledningen till att laget lyckas besegra Karlskoga i fyra raka matcher.

– Vi har en speciell grupp spelare. Alla spelar för varandra, det är vad det handlar om. Vi ser fram emot nästa omgång.

I finalen väntar segraren av Modo och Björklöven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.