Backkrisande HV71 stod emot OS-kedjan

Uppdaterad
Publicerad

HV71 besegrade Skellefteå med 3-1 och klättrade förbi gästerna till sjunde plats i den jämna tabellen.

– Det är ju så tajt att varenda seger och varje poäng är viktig, säger HV:s Martin Thörnberg till C More.

Det var en jämn och tät match som avgjordes mitt i tredje perioden när Anton Bengtsson sköt 3-1 för HV i numerärt överläge. Skellefteå försökte trycka på i slutet men förutom ett bra läge för Pär Lindholm blev det aldrig riktigt farligt. OS-kedjan med Lindström-Lindholm-Möller blev mål- och poänglös, trots hemmalagets backkris.

HV71 kom till spel med bara fem backar då Christoffer Persson och Tom Hedberg spätt på den redan digra listan över skadade backar. Det betydde att dessa fick slita ont i den här tillställningen och de gjorde det med bravur.

Pilut bäste poängback

Lawrence Pilut visade att han är SHL:s bäste poängback då han var inblandad i de två första HV-målen.

HV7 hade 2-0 men en styrning av Henrik Hetta i andra perioden gav Skellefteå kontakt. Men HV 71 utökade alltså och tog första tredjepoängaren sen den 4 januari då man besegrade Karlskrona.

– Skönt att vinna hemma igen, säger Thörnberg. Vi är ofta starka i tredje perioden och nu hade vi bra utgångsläge inför den och utnyttjade det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.