Foto: Bildbyrån

Inför kvartsfinalerna i SHL: ”Ingen skrällvarning”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro och slutspelsdebutanten Oskarshamn tog sig vidare från åttondelen i SHL.

Men i kvartsfinalen, som inleds i kväll, tror SVT:s expert att det tar stopp.

– Jag ser ingen skrällvarning, säger Jonas Andersson.

För Oskarshamn och Örebro väntar tabellettan Rögle respektive tabelltvåan Luleå i kvartsfinalserien i bäst av sju matcher som inleds i kväll. 

– Jag tror i ärlighetens namn inte att Örebro eller Oskarshamn har någon chans. De gjorde det jättebra i åttondelsfinalen men nu möter de ett starkt Rögle och ett Luleå som är kompakt, där ser jag ingen skrällvarning, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

I kvartfinal ställs också tabelltrean Skellefteå mot sexan Färjestad samt tabellfyran Frölunda mot femman Växjö. Den sistnämnda matchserien ser Andersson fram emot lite extra.

– Superintressant, den är helt oviss för mig. Det är två lag som blandat och gett och som är jämnbra på pappret. Den ser jag fram emot för jag tror att det kan bli en lång serie.

”Därför är de favoriter för mig”

Andersson tror inte att regerande mästaren Växjö lyckas försvara SM-guldet från i fjol. I stället tror han att guldet hamnar hos seriesegraren.

– Rögle har jag tippat tidigare, jag måste stå fast vid det. De har vunnit CHL tidigare i år och har ett spelsystem som är imponerande. De håller sig till sin spelidé men sedan så har de även spelare som kan bryta mönstret, som kan leverera offensivt i viktiga skeden i en match. De har alla pusselbitar för att ta sig hela vägen. Därför är de favoriter för mig.

Rögle tar emot Oskarshamn och Örebro gästar Luleå, båda matcherna börjar klockan 19.00 och SVT Sport direktrapporterar från matcherna.

I morgon fredag spelas Skellefteå-Färjestad och Frölunda-Växjö.

KLIPP: Lista: Hetaste känslospelarna i SHL (19 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.