Örebro till kvartsfinal efter jätterysare

Uppdaterad
Publicerad

Det blev till en riktig rysare.

Men det blev till slut Örebro som tog kvartsfinalplatsen efter 4-2 i det direkt avgörande mötet med Brynäs.

– Besvikelsen är stor just nu, säger Brynäs tränare Mikko Manner till C More.

Det var upplagt för en rysare – och den direkt avgörande matchen mellan Örebro och Brynäs levde upp till förväntningarna.

Men det skulle till slut bli Örebro som gick segrande ur striden.

Trots underläge med 2-1 inför den sista perioden orkade hemmalaget resa sig.

Först kvitterade poängkungen Rodrigo Abols tidigt in i slutakten. Därefter fick Brynäs hårt tryck men utan att lyckas få hål på Jhonas Enroth i Örebro-målet.

Öberg klev fram

Istället var det Linus Öberg som skulle kliva fram. Kristian Näkyvä skickade in en puck som Öberg styrde in elegant till 3-2. I tom bur kunde sedan Jani Lajunen definitivt stänga matchen till 4-2.

– Det är små grejer som avgör. Brynäs gör det bra och har varit ett spöke för oss inför slutspelet. Men det studsar rätt för oss i dag. Men det känns som att vi fortfarande har mer att ge, säger målskytten Öberg till C More.

I kvartsfinalen ställs nu Örebro mot serietvåan Luleå.

”Besvikelsen är stor”

Förlusten innebär att säsongen är över för Brynäs. Tränaren Mikko Manner var märkbart besviken efter matchen.

– Det är bara att gratulera hemmalaget. Besvikelsen är så stor just nu. Vi hade möjlighet i dag men det räckte inte. Man måste göra mål när man får momentum. Besvikelsen är stor men vi gratulerar Örebro och önskar dem lycka till i kvartsfinalen, säger Manner till C More.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

4 - 2

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1-1, 0-1, 3-0
Behrn Arena, Örebro
Publik: 4529

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.