Djurgårdens mardröm – tappade allt mot Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården var lite mer än två minuter från en seger i nedflyttningskvalet.

Då kvitterade Sebastian Hartmann och med endast sju sekunder kvar att spela satte han det avgörande 4-3-målet.

Nu är Djurgården två förluster ifrån SHL-degradering.

Hockeyallsvenskan kryper allt närmare för Djurgården. Efter förlusten i lördags på Hovet var en seger i Timrå av största vikt.

Mycket tydde på också på att en seger var nära förestående. Visserligen tappade Stockholmslaget en tvåmålsledning i andra perioden men med sex minuter kvar satte Marc-Andre Gragnani det förlösande 3-2-målet.

Men kallduschen skulle komma.

Sebastian Hartmann kvitterade i powerplay och med sju sekunder kvar styrde kvällens tremålsskytt Sebastian Hartmann in segermålet.

– Det är inte så bra som i första matchen. Vi slarvar lite men det är en grym karaktär i gruppen. Vi har en grym energi, säger Hartmann i C More.

Tre mål i powerplay

Djurgården straffades rejält av sina utvisningar. Timrå gjorde hela tre mål i powerplay – bland annat det sena kvitteringsmålet.

– Vi har ett boxplay i dag som inte är vad det övriga spelet är. Mycket är bättre i dag än senast, men i dag har de alla marginaler med sig i sitt powerplay, säger Djurgårdens tränare Joakim Fagervall.

”Horribel utvisning”

Fagervall var inte nöjd med domarnas bedömning när Cameron Schilling visades ut med cirka tre minuter kvar, då Hartmann senare kunde kvittera.

– Jag tycker att den sista utvisningen som domaren plockar är horribel i det läget. Två som står och crosscheckar varandra och sedan tar han en av våra i det läget. Det är för dåligt, säger han.

Kvalet avgörs i bäst av sju och nu är Djurgården rejält illa ute. Match tre spelas på Hovet på torsdag.

– Det är ett läge man har varit i 40 omgångar, att man måste vinna nästa match. Det är inget nytt. Självklart är det ett skarpare läge i situationen vi är i. Vi får fortsätta jobba och få betalt utifrån det. Jag hoppas det vänder över till oss, säger Fagervall.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

4 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 2-2, 2-1
NHC Arena, Timrå
Publik: 4616

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.