Inför stora rivalmötet: ”Blir starka känslor”. Foto: Bildbyrån

Inför stora rivalmötet: ”Blir starka känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Kanada – USA är ett dokumenterat rivalmöte och de nordamerikanska grannarna har mötts i otaliga heta bataljer.

I kväll möts de i den avslutande gruppspelsmatchen och det kommer att bli tufft.

– Kanada är rivaler så det blir starka känslor, säger Dylan Larkin till SVT Sport.

Tvåan mot trean i grupp A. Kanada mot USA – heta känslor och bra ishockey brukar kunna garanteras och exempel ska statueras inför slutspelet.

– Det är bra för oss med tuffa matcher innan kvartsfinalen för att säkerställa att vi är redo för slutspelsmatcherna. Det blir kul och en bra uppvisning av NHL-talang för fansen här i Slovakien, säger USA:s stjärna Dylan Larkin till SVT Sport.

Ishockey-VM

Detrot-stjärnan ställs bland annat mot VM:s främsta stjärna hittills – klubbkompisen Anthony Mantha.

– Det är alltid stora matcher men USA är alltid extra speciellt, det är en stor rivalitet där. Du kommer också spela mot spelare som du spelar med eller mot på hemmaplan så det är en stor match, säger Kanadas poängkung Anthony Mantha till SVT Sport.

”Kanada är rivaler”

Larkin väljer inte heller han att dra ner förväntningarna inför detta toppmöte.

– Det ska bli kul att spela mot killar som vi känner väl från NHL. Kanada är rivaler så det blir starka känslor, fortsätter Larkin.

USA ligger inför kvällens match trea i tabellen i grupp A, en poäng bakom Kanada. Coachen Jeff Blashill menar att det fortfarande finns saker att förbättra i det amerikanska spelet.

– Vi måste bli bättre på att inte sjabbla bort pucken. Vi har inte råd med att bjuda bort pucken, man får gärna vara påhittig i anfallszon men ibland måste man spela enkelt. Vi har en tendens att ibland konstla till det lite, säger Blashill till SVT Sport

Se SVT:s möte med Mantha.

VM

Kanada logo

Kanada

3 - 0

USA logo

USA

2-0, 1-0, 0-0
Košice
Publik: 7440

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet