Foto: Bildbyrån.

Ingen NHL-match i Sverige nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Inför matcherna mellan Buffalo och Tampa i Globen meddelade NHL-bossen Gary Bettman att det inte blir någon återkomst nästa år. Istället väljer ligan att skicka lag till Finland och Tjeckien.

Efter flera år på rak med NHL-matcher på svensk mark väljer ligan att inte skicka lag till Sverige nästa säsong. Istället blir det Prag och Helsingfors som får besök av lag från världens bästa liga.

Till Prag åker Boston Bruins och Nashville Predators för att spela säsongspremiären likt Chicago och Philladephia gjorde i år. Boston kommer dessutom spela en träningsmatch inför premiären i tyska Mannheim, medan Nashville ska spela i Schweiziska Bern.

Lagen som kommer spela mitt under säsong, likt Buffalo och Tampa i år, är Columbus Blue Jackets och Colorado Avalanche som åker till Finland och Helsingfors för att spela två matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.