Foto: SVT/Bildbyrån

SVT-experten efter segern: ”Sverige gör ingen supermatch”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges tog en komfortabel seger med 4-1 i premiären av Karjala Tournament mot Tjeckien.

SVT-experten Mikael Renberg tycker ändå att Sverige kunde ha gjort det bättre.

– Det är godkänt, men inte mer. Sverige gör ingen supermatch, säger han i SVT:s sändning.

Mikael Renberg tycker att Sverige bättre kunde ha utnyttjat att de var skickligare än Tjeckien.

– Sverige var det klart skickligare laget, och det finns mycket mer kvalitet individuellt i det svenska laget än i det tjeckiska. Sverige skulle kunna ha dominerat matchen på ett annat sätt. Det var ändå spelmässigt jämnt, men när Sverige stack upp och fick långa anfall så skapade de mycket farligare chanser än vad Tjeckien gjorde, säger Mikael Renberg.

SVT Sport

Det blev ändå seger för Sverige och en liten revansch för förlusten mot Tjeckien i senaste VM där tjeckerna vann med 4-2.

Renberg valde att hylla den svenska målvaktsinsatsen i matchen, där Lars Johansson sånär höll nollan i sin landslagscomeback.

– Han var överlägset bäst, även om jag inte tycker att Tjeckien inte skapar så mycket målchanser. Men av alla de här halvdana chanserna de skapar är han ändå där och stoppar pucken, säger Mikael Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet