Renberg: ”Vill ha lättare puck i damhockeyn”

Uppdaterad
Publicerad
SVT:s expert Mikael Renberg vill införa lättare puck i damishockeyn. Han anser inte att dagens puck främjar lagens anfallsspel.
– Jag tycker att det är lite märkligt att man använder samma puck som herrarna. Jag vill ha en lite lättare puck, säger Renberg.

Mikael Renberg berättade, under söndagens SDHL-match mellan Linköping och Djurgården, om sina tankar om puckens vikt i damishockeyn, som väger lika mycket som i herrishockeyn. Han anser att en lättare puck vore till fördel för anfallsspelet.

– Jag tycker att det är lite märkligt att man använder samma puck som herrarna. Jag vill ha en lite lättare puck. I friidrotten har till exempel damerna också lättare kulor. I ishockeyn har de lite mjukare klubbor, men pucken är likadan, säger Renberg och fortsätter:

– Det är viktigt för att kunna ta skott utifrån. I dagens ishockey sjunker lagen ofta ner i egen zon och man måste ta skott från blålinjen. Det gör att man på något sätt måste främja det offensiva spelet. Herrarna skjuter hur hårt som helst, men det är svårare för tjejerna och där kanske man skulle försöka utveckla det offensiva spelet.

Väckte reaktion i sociala medier

Renbergs uttalande om lättare puck väckte också reaktioner i sociala medier. Fyrfaldiga SM-guldvinnaren och tidigare landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner var först med att tweeta om förslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer