Ovetjkin: ”Visar ingen respekt för spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Ryske stjärnan Alexander Ovetjkin får inte vara med i OS. Han hoppades länge på spel efter stöd från Washingtons ägare, men nya regler stoppar honom från mästerskapet.

– De visar ingen respekt för oss spelare, men vi får se, säger han till nyhetsbyrån AP.

Washington Capitals-stjärnan Alexander Ovetjkin har under en längre tid drömt om och hoppats få spela OS för Ryssland i Pyeongchang i februari. 31-åringen fick tidigt stöd från klubbens ägare Yed Leonsis, som sagt sig vara beredd att släppa sina stjärnor till mästerskapet, men får trots det inte vara med.

Det sätter NHL:s regler stopp för. Det fanns mellan 1998 och 2014 ett avtal mellan IIHF och NHL, vilket gjorde att det var speluppehåll under OS. Det finns inte i dag, vilket innebär att NHL-spelarna får stanna i Amerika.

– Det är tråkiga nyheter och ett tråkigt ögonblick för oss, men även tråkigt för mig personligen, säger Ovetjkin till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.