Frölundastjärnan Michelle Karvinen snittar 5,7 poäng per match. ”Det är förmodligen all-time-high”, säger hon. Foto: Bildbyrån

Poängdrottningen Michelle Karvinen förlänger med Frölunda: ”En världsspelare”

Uppdaterad
Publicerad

114 poäng på 20 matcher.

Det är lätt att förstå varför storsatsande Frölunda vill förlänga kontraktet med Michelle Karvinen.

Nu har stjärnan också förlängt fram till våren 2025.

– Det kändes rätt. Så bra som jag mår nu har jag inte gjort på många år. Jag känner att jag utvecklas och är inspirerad. Jag tror på den här satsningen och det är kul att vara en del av det här laget, säger 32-åringen i en kommentar till klubbens hemsida.

Frölunda storsatsar på sitt nystartade damlag som gått igenom NDHL DamEttan Södra som en ångvält.

Vad sägs om 21 raka segrar, noll förluster och en målskillnad på sanslösa 244-7?

I seriens poängliga tillhör sex av de sju översta namnen Frölunda, och Michelle Karvinen är allra värst med 114 poäng på bara 20 matcher, fördelat på 62 mål och 52 assist.

– Det är förmodligen all-time-high, men det lägger jag inte så stor vikt vid. Att jag gjort många poäng betyder ju att jag bidragit till lagets framgångar och det är det viktiga. Sen får man inte glömma att jag spelar med två fantastiska tjejer, Hanna (Olsson) och Andrea (Dalen), säger hon.

Olsson är tvåa i poängligan med 106 poäng och Dalen trea med 86.

Och medan Frölunda jagar en plats i högstaligan SDHL meddelar klubben nu alltså att man förlängt kontraktet med poängdrottningen fram till våren 2025.

Karvinen har en lång meritlista som bland annat innehåller tre SM-guld med Luleå samt tre OS-brons med Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.