Malmö krossade Linköping i ödesmatch i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Kvalplats nära.

Då lossnade allt för Malmö Redhawks som tog en kontraktsviktig seger mot Linköping.

Malmö undvek risken att flyttas nedanför kvalstrecket i SHL. Hemma mot Linköping, som också ligger i ingenmansland i tabellen, vann de med hela 7–0. Där de gjorde sina fem inledande mål på elva skott på mål.

Redhawks gick in till första periodvilan med en 3–0-ledning, två mål i powerplay – båda assisterade av Pathrik Westerholm.

– Vi drar på oss onödiga utvisningar. Det är vi som har gett dem målen och kan ändra på det här, säger Linköpings Christoffer Ehn i C Mores sändning.

Malmö utökade sedan sin ledning två gånger inom loppet av en och en halv minut. Emil Sylvegård satte sitt andra mål i matchen med ett lågt skott och Carl-Johan Lerby ordnade 5–0 till hemmalaget. Trots att Linköping släppte in fem mål på elva skott bytte laget inte ut målvakten Marcus Högberg.

”Puckarna studsar vår väg”

– Det är hafsigt och slarvigt emellanåt, då är det bra att man har effektiviteten. Det handlar om att göra goda saker varje byte, inte spela efter en egen agenda bara för att man leder med några mål. Det är skönt att puckarna studsar vår väg, säger Malmös Christoffer Forsberg till C More.

5–0 Malmö efter två spelade perioder, och 7–0 efter tre perioder. Pathrik Westerhholm landade på fyra målgivande framspelningar i vinsten för Malmö, klubbens första på hemmais efter fyra raka förluster.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

7 - 0

Linköping HC logo

Linköping HC

3-0, 2-0, 2-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 4252

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.