Målfest när Modo slog Linköping – skyttedrottningen Jennifer Wakefield visade vägen

Två mål och en assist. Jennifer Wakefield var (återigen) stekhet när Modo lekte hockey i mittperioden och besegrade Linköping med 4-0 på hemmais.

En mållös första period. Men sedan lossnade det för Modo. Och det var lagets målmaskin Jennifer Wakefield som visade vägen.

Inom loppet av knappa tre minuter hade kanadensiskan satt både 1-0 och 2-0 för hemmalaget, det andra ett spelintelligent dragskott som innebar tionde målet på nio matcher och utökad skytteligaledning för Wakefield.

– Det där skottet är det klass på, kommenterar SVT:s expert Nisse Ekman.

Wakefield bakom även 4-0

Modo fortsatte vara enormt effektiva, innan mittperioden var över: 4-0 där rutinerade Wakefield, som har återvänt till SDHL den här säsongen efter att ha spelat herrhockey i division 3, också noterades för en assist. Hon passade fram Morgan Wabick som iskallt tunnlade Linköpings målvakt Ebba Svensson Träff.

– Det är för svagt, vi tappar fyra mål, det är inte okej, säger LHC-backen Solveig Gisler uppgivet i periodvilan.

I slutperioden ansträngde sig Linköping för att spräcka nollan. men utan att lyckas. Ineffektiviteten hos gästerna syntes i skottstatistiken där Linköping hade totalt 32 skott på mål i jämförelse med Modos 31.