Ishockey-VM tillbaka i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Grattis, alla hockeyälskare!

Från och med 2018 kommer ni att kunna se ishockey-VM på SVT.

”Man kan säga att evenemanget nu har ”kommit hem”, säger SVT:s sportchef Per Yng.

Ishockey-VM återvänder till SVT. Från och med 2018, och sex år framåt, kommer världsmästerskapet att sändas på SVT. 

– Hockey-VM är ett evenemang som verkligen förenar det svenska folket. Det är också en av de absolut viktigaste sporträttigheterna och jag är väldigt glad att vi nu har ett sexårigt avtal som sträcker ända fram till 2023, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.                       

Ishockey-VM

Flera hockeymästerskap på SVT          

VM blir bara det senaste i raden av flera framstående ishockeyturneringar på SVT. Sedan tidigare sänds bland annat junior-VM, dam-VM och Champions Hockey League på SVT:s kanaler.

– Vi har alltid prioriterat ishockey högt. Tre Kronor är något av det mest folkkära vi har i Sverige och SVT har följt dem tätt sedan väldigt många år tillbaka. Det var faktiskt hockey-VM som en gång bar in sporten i SVT, så i den meningen kan man säga att evenemanget nu har ”kommit hem”, säger SVT:s sportchef Per Yng.

VM i Slovakien 2019

Ishockey-VM 2018 spelas i Danmark. Året därpå kommer Slovakien att arrangera mästerskapet, medan VM 2020 kommer att spelas i Schweiz.

Senaste gången SVT sände VM var finalen 1997, med fördröjning. Senast SVT sände hela mästerskapet var 1987.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet