Jacob Markström har 320 miljoner skäl att le. Foto: TT

Jacob Markström byter till Calgary och får monsterlön

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Markström lämnar Vancouver Canucks som han kom till 2014. Målvakten blev under fredagen klar för Calgary Flames och parterna har skrivit ett sexårskontrakt.

– De gav mig ett bra kontrakt, säger Markström. 

– De ville verkligen ha mig och jag ville verkligen gå någonstans därde tror på mig, och det gjorde de verkligen, sade Markström på envideokonferens enligt Calgary Herald.

Enligt Aftonbladet är kontraktet värt 320 miljoner kronor, 53 miljoner kronor per år, vilket gör 30-åringen till den bäst betalda svenska målvakten i NHL.

– De gav mig ett bra kontrakt och jag kan inte vänta med att gå utoch spela för Flames och bevisa för dem och alla andra att jag ären bra målvakt och att jag kommer att bli ännu bättre, sade Markström på videokonferensen.

Markström värvas som klubbens förstamålvakt medan David Rittich kommer att vakta båsdörren.

Jacob Markström, som är fostrad i Brynäs, får i Calgary sällskap av en annan ex-brynäsare, Elias Lindholm, samt svenskarna Rasmus Andersson och Mikael Backlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.