Jacob Markström har opererats och blir borta flera veckor Foto: TT

Jacob Markström har opererats

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kom beskedet att Jacob Markström är skadad.

Nu har han genomgått en operation.

Enligt Vancouvers manager rör det sig om en underkroppsskada.

Ishockeylaget Vancouvers målvakt Jacob Markström har opererats, skriver nhl.com. Klubbens manager Jim Benning sa på en presskonferens att det rör sig om en underkroppsskada och en enligt tidningen Vancouver Sun handlar det om en knäskada.

Markström skadades när Vancouver tog emot Boston i förra veckan och missar nu viktiga matcher i slutskedet av grundserien.

Klubben, som tidigare har uppskattat att 30-åringen kommer att var borta från spel tre till fyra veckor, uppger att man ska göra en ny utvärdering av svenskens skada om två veckor.

”Ingen perfekt situation”

Markström har varit en av klubbens bästa spelare den här säsongen och laget får nu i stället förlita sig på andremålvakten Thatcher Demko.

– Det är ingen perfekt situation, det är vad det är. Men laget har förtroende för Thatcher och detta är en chans för honom att kliva in och spela precis så som han gjort under säsongen, sa Jim Benning på en presskonferens när det första beskedet kom.

ARKIV: Markström storspel sänkte Rangers (21 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.