Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Omark deppar efter finalförlusten. Foto: Bildbyrån

Omark: ”Jag kom hem med ett uppdrag – det misslyckades jag med”

Uppdaterad
Publicerad

Besvikelsen var stor i Luleå efter SM-finalförlusten.

Linus Omark har dominerat SHL under hela säsongen men i nederlagets stund var han hård mot sig själv.

– Jag är bara besviken på mig själv och att vi inte vann. Jag kom hem med ett uppdrag och det var att vinna men det misslyckades jag med, säger Omark till SVT Sport.

Luleå dominerade stora delar av den sjunde finalen men fick inte in pucken bakom Dominik Furch och till slut rann SM-guldet dem ur händerna.

– Jag tycker vi gör en bra match, det enda som fattas är målen. Hade vi gjort första målet så hade det kunnat se annorlunda ut men nu får det ett slumpartat mål och sen kan de spela lite på det. Det är väldigt, väldigt surt. Det har varit en lång säsong och nu känns det bara tomt, säger Luleåmålvakten Joel Lassinantti till SVT Sport.

Linus Omark var inne på samma linje.

– De får ett ihopslag som går i mål, det var inte vårt år i år. Det är otroligt surt, det är inget roligt alls, men grattis till Färjestad, säger Omark och fortsätter med att såga sig själv trots att han burit Luleå på sina axlar under stora delar av säsongen.

– Jag är bara besviken på mig själv och att vi inte vann. Jag kom hem med ett uppdrag och det var att vinna men det misslyckades jag med.

Det kommer ett VM nu, skulle du vilja åka dit om du får frågan?

– Nej, jag orkar inte. Jag gjorde allt för att vi skulle vinna här, men tyvärr... nej, säger Omark.

Joel Lassinantti kunde dock se lite ljus mitt i all bedrövelse:

– Jag är bara stolt, det jag fått uppleva nu under slutspelet, att hela stan har slutit upp, det är något jag kommer ha med mig i resten av livet. Nu ska jag sova i flera dygn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.