Mattias Janmark målskytt när Dallas vann mot St Louis. Foto: TT Nyhetsbyrån

Janmark målskytt när Dallas vann

Svenskarna stod för en poäng vardera när Dallas under nattens NHL-omgång besegrade St Louis med 2-1.

Dallas Stars vann natten mot lördagen mot St Louis Blues med 2-1 med endast 16 skott på mål.

Mattias Janmark inledde målskyttet efter ett fint powerplayspel av hela formationen. Jason Spezza tog in pucken över blålinjen med kontroll, spelade sedan över till Martin Hanzal som tog ned pucken djupt i anfallszon och passade vidare till John Klingberg. Pucken gick över till  Janmark som avlossade ett skott och Dallas kunde ta ledningen i början av den andra perioden.

Dallas utökade sedan sin ledning till 2-0 av Stephen Johns i den tredje perioden och med lite mer än en minut kvar kunde St Louis reducera till 1-2 genom Brayden Schenn.

Ben Bishop i Dallas motade 27 skott och laget placerar sig nu på en tredje plats i sin division.

Backlund förlänger med Calgary

Calgary har gjort klart med den svenske centern Mikael Backlund för ytterligare sex år, på ett kontrakt värderat till drygt 250 miljoner kronor. Det kommer att förhindra att 28-åringen lämnar klubben i den nordamerikanska ishockeyligan NHL som så kallad free agent i sommar.

”Vårt mål har hela tiden varit att skriva på här och stanna i Calgary. Vi har alltid älskat staden. Vi trivs väldigt bra här, det här är hemma för oss. Det har varit det i många år. Det var ett lätt beslut”, säger Backlund tillsammans med fästmön Frida via klubbens Twitter.