Linköping rusar mot slutspel. Foto: Bildbyrån

Jättekliv mot slutspel för LHC efter bortaseger

Uppdaterad
Publicerad

Med sex matcher kvar av grundserien tog Linköping ett blytungt steg mot att säkra en slutspelsplats i SDHL. 18 poäng finns kvar att spela om och med den viktiga 3-0-segern mot SDE i kväll har LHC nu nio poäng ned till Modo på niondeplatsen.

Efter en jämn förstaperiod bröt norskan Ingrid Morset på dödläget när hon gjorde mål för andra matchen i rad. Assisten stod Haruka Toko för och japanskan skulle vi få se mer av i matchen.

I matchens sistaperiod gasade bortalaget i väg från Stockholmarna. Saana Valkama kom med fin fart från offensiv blå och när hela SDE-försvaret förväntade sig att finskan skulle skjuta så spelade hon istället pucken till Haruka Toko som helt friställd kunde dra in 2-0.

Japanskan skulle också döda matchen när hon på kontring skickade i väg ett chansskott på mål. Pucken såg ut att fladdra något i luften innan den letade sig förbi Sofia Reideborn i SDE-kassen, ett skott som Reideborn nog borde ha räddat.

Tre säkra poäng för LHC som innebär att man tar ett stort steg mot att säkra en av de åtta slutspelsplatserna. Med sex matcher kvar har Linköping nu nio poäng ned till närmast jagande Modo.

OCKSÅ I DAG: Brynäs gick på knock – efter Erika Grahms kritik

SDHL

SDE HF logo

SDE HF

0 - 3

Linköping HC logo

Linköping HC

0-0, 0-1, 0-2
Enebybergs Ishall, Enebyberg
Publik: 38

Andra perioden

  • 00:40
    0-1MålMorset (H. Toko/Tendenes)

Tredje perioden

  • 01:01
    0-2MålH. Toko (Valkama/Johansson)
  • 13:01
    0-3MålH. Toko (Valkama)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.