Jevgenij Malkin avgjorde matchen mot New York Rangers. Foto: TT

Jevgenij Malkin avgjorde mot Rangers

Pittsburgh slog New York Rangers med 6-5. Stor hjälte för hemmalaget blev Jevgenij Malkin med sina två mål i den tredje perioden.

Pittsburgh besegrade ett New York Rangers utan Henrik Lundqvist i kassen, precis som i går. Efter varsitt mål i den första perioden exploderade matchen målmässigt i den andra.

Svenske backen Marcus Pettersson direktsköt in 2-1 till hemmalaget i powerplay i mitten av den andra perioden. Målet var backens andra för säsongen. Pettersson var sedanmed och assisterade Brian Dumoulin fram till 3-1, efter 14 minuter.

– Jag fick en bra passning av Nick Bjugstad och såg att det var mycket folk framför deras målvakt, säger Marcus Pettersson till Sportbladet.

Mindre än halvminuten senare reducerade norrmannen Mats Zuccarello, där Mika Zibanejad stod för en assist. Innan perioden var slut hann även Ryan Strome kvittera för gästerna.

Zibanejad målskytt

Även den tredje perioden blev målrik, när Kris Letang gjorde sitt andra mål för matchen fram till 4-3. Drygt fem minuter senare hade Jevgenij Malkin avgjort matchen via två mål, hans andra kom när han snurrade runt och lade in en backhand från vänster tekningscirkel.

– Han är en toppspelare och du kunde se i den tredje perioden vilket inflytande han har på matchen, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan efter matchen.

Mika Zibanejads reducering till 5-6 med med 18 sekunder kvar gav lite nerv, men Rangers lyckades inte skapa någon mer chans. Målet var Zibanejads 26:e för säsongen.