Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Lundqvist vill avsluta med SM-guld. Foto: Bildbyrån/SVT

Joel Lundqvist inför sista slutspelet: ”Det blir någon nivå till”

Uppdaterad
Publicerad

I dag går Joel Lundqvist, 41, in i sitt sista slutspel. Det efter sin 20:e säsong i Frölunda. Det inleds med en kvartsfinalserie mot rivalen Färjestad.

– Det finns mycket i potten som gör att det blir någon nivå till för egen del, säger han till SVT Sport.

I kväll kommer ishockey-Sveriges blickar att vara riktade mot Karlstad och det första mötet mellan Färjestad och Frölunda i en kvartsfinalserie som kan bli sju matcher lång. Göteborgarnas klubbikon Joel Lundqvist inleder samtidigt sitt sista slutspel i karriären.

– Det är klart att som spelare i Frölunda känns det kul och inspirerande att få möta Färjestad. Det är ofta bra matcher, bra fart och bra inramning. Det finns förutsättningar för en bra kvartsfinalserie, det är ju derbykänsla när vi möts, säger han och fortsätter:

– Det är en speciell situation för mig med mitt sista slutspel. Det finns mycket i potten som gör att det blir någon nivå till för egen del.

Tangerar Jörgen Jönsson

Då han kliver in på isen ikväll tangerar han Färjestadslegendaren Jörgen Jönsson som den spelare som har gjort flest slutspelsmatcher i SHL:s/Elitseriens historia.

– Självklart när man hör om Jörgen, som är en ikon i svensk ishockey och en förebild på alla sätt och vis, är det stort att tangera och förmodligen passera hans rekord. När man summerar allt sedan får man såklart vara stolt över det, så är det ju.

Precis som Jönsson gjorde så hoppas Lundqvist att hans sista match slutar med att han får lyfta SM-bucklan.

– Det är det ultimata slutet. Det är inget att snacka om. Det är det slutet alla vill ha. Det är en målbild för mig. Det är en tuff resa att göra, men fullt möjlig. Det är det man jobbar för och strävar efter, helt klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.