Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Loob vill se mer av Skellefteås stjärnor. Foto: Bildbyrån/SVT

Håkan Loob sågar Skellefteå: ”Träningshockey”

Uppdaterad
Publicerad

Serietvåan Skellefteå förlorade sin första kvartsfinal mot Rögle med 3-2. Då sågas laget av SVT Sports expert Håkan Loob.

– Jag tycker att Skellefteå spelar träningshockey, säger han i ”Hockeykväll”.

Skellefteå var favoriter då de på hemmais tog emot Rögle i den första kvartsfinalen i en serie som avgörs i bäst av sju matcher. Då förlorade man med 3-2.

SVT Sports expert Håkan Loob:

– Man trodde väl att Rögle skulle vara lite slutkörda när man åker upp till en så svår motståndare som Skellefteå. Men jag tycker att Skellefteå spelar träningshockey. Det var full fart, men det spetsiga och rejäla fanns inte. Det blev lättare för Rögle att försvara sig. Man såg alldeles för lite av toppspelarna i form av Joakim Lindström, Oscar Möller, Jonathan Johnson och Rickard Hugg.

Rögle slog ut Leksand i åttondelsfinal, medan Skellefteå inte har spelat sedan grundserien slutade.

– Nummer ett så tror jag att träningstempo är en sak och match en annan sak. Rögle kan inte ropa hej för att de vinner första matchen, men jag vill se stjärnorna i Skellefteå offra sig ännu mer för att skapa en spetsigare hockey. De cirklar väldigt mycket och åker runt, runt, säger Loob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.