Johan Garpenlöv tar över Djurgården. Foto: Bildbyrån

Johan Garpenlöv blir tränare i Djurgården i Hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare Tre Kronor-förbundskaptenen Johan Garpenlöv blir ny huvudtränare för hockeyallsvenska Djurgården. Det meddelar Stockholmsklubben på sin hemsida.

Därmed får Joakim Fagervall sparken från Djurgården.

– En nödvändig förändring, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Djurgården var inför säsongen stor favorit att direkt ta steget upp tillbaka till SHL direkt.

Men höstsäsongen har inte gått så pass bra som Stockholms-laget hoppats. De ligger visserligen trea i serien, men upp till serieledande Modo är det hela 13 poäng. Det får nu den tidigare Malmö- och Luleå-tränaren Joakim Fagervall nu sota för.

– Efter ett flertal diskussioner har vi nått fram till det här beslutet. Vi anser att det här är en nödvändig förändring, då vi inte kommit tillräckligt långt i processerna i hur vi vill spela och hur vi ska agera. Med ett antal månader kvar till då vi ska prestera som bäst behöver vi ge oss tid att hitta rätt, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel i ett uttalande på Djurgårdens hemsida.

Slog igenom i Djurgården

Ny tränare blir Johan Garpenlöv, som efter vårens ishockey-VM lämnade jobbet som svensk förbundskapten. Som spelare slog Garpenlöv igenom i Djurgården, och avslutade även karriären där säsongen 2000-01, efter tio säsonger i NHL. Han har dessutom varit assisterande tränare i klubben tre säsonger, 2002-05.

– Vi får in en bra ledare med en stark Djurgårdsförankring. Johan vet hur saker och ting fungerar i föreningen. Han har även arbetat med Marcus Ragnarsson tidigare och de två känner varandra väl, vilket är en fördel, säger Stoppel.

Garpenlöv ansluter till Djurgården på onsdag.

MER ISHOCKEY: Se när Modo avgör toppmötet i slutminuterna (15 november)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hattrickskytten Mikkel Aagaard blev stor hjälte för Modo mot Djurgården – se avgörande målet i klippet ovan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.