Adrian Kempe avgörande för LA Kings Foto: Bildbyrån

Kempes dubbel bakom Los Angeles seger

Adrian Kempe blev hjälte för LA Kings.

Han gjorde två mål mot Boston Bruins – som tog matchen till förlängning.

Matchen avgjordes på straffar där Los Angeles-laget tog segern.

Adrian Kempe blev avgörande, i matchen mellan Los Angeles Kings och Boston Bruins. Hans två mål i den tredje perioden ledde till likaläge 2-2 efter att Bruins tagit ledningen.

Målvakten Linus Ullmark fortsatte imponera och räddade 27 skott, varav ett från Kempe på övertid. Men förlängningen blev mållös och Los Angeles vann till slut på straffar.  Även där bidrog Kempe och satte sin straff.

Anaheims förlustsvit bruten

Även i matchen mellan Anaheim Ducks och Montreals Cole Coufield var en svensk högst delaktig. Efter nio raka förluster kom första segern för Anaheim, efter bland annat två mål från Klingberg.

Till att börja med gjorde han 2-0 i den första perioden, bara 28 sekunder efter att lagkamraten Troy Terry gjorde matchens första mål. Efter en mållös andra period kom motståndaren Montreal Canadiens ikapp till 2-2 i den tredje perioden.

Men ännu en förlust var inte aktuellt för Anaheim, utan Klingberg gjorde sitt andra mål i matchen till 3-2. Matchen slutade sedan 5-2 och förlustsviten var därmed bruten för Anaheim Ducks.