Foto: Bildbyrån

Johanna Olofsson avslutar karriären – men lämnar inte klubben

Uppdaterad
Publicerad

Efter 14 säsonger och två SM-guld så avslutar backen Johanna Olofsson nu sin aktiva karriär. Men hon lämnar inte Luleå, utan fortsätter som fysio i den regerande SDHL-mästaren.

– Det är något jag har funderat på länge, säger Olofsson.

Johanna Olofsson, 29, är en av svensk damishockeys mer meriterade spelare. Hon har hunnit med VM- och OS-spel, 14 säsonger i SDHL (Modo, Brynäs, Luleå) och i våras avslutade hon med sitt andra SM-guld.

– Att vi gjorde en riktigt bra grundserie tillsammans och avslutade med ett fantastiskt slutspel gjorde kanske mitt beslut att sluta lite enklare. Även om det så klart varit känslosamt med tanke på att hockeyn varit en så stor del av ens liv i så många år så känns beslutet helt rätt, säger hon till klubbens hemsida.

Olofsson fortsätter nu som fysio för SDHL-laget i Luleå och hon ska även ansvara för styrketräning för damjuniorerna.

– Det här är något som jag har funderat på länge, att när jag väl skulle fatta beslutet att sluta med hockeyn så skulle jag ändå vilja vara kvar och bidra, säger Olofsson.

Det står sedan tidigare klart att en annan landslagsback, Ebba Berglund, lämnar Luleå.

KLIPP: Nieminen skjuter SM-guldet till Luleå (29 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.